3.10.2012

ÇİVİ VE ZIMBA MODASI HIZ KESMİYOR...

BURBERRY PRORSUM
BURBERRY PRORSUM



H&M


ELIZA DUSHKU LETTERMAN
FERGIE



KATE MOSS

ALEXANDER MCQUEEN


CONVERSE ALL STAR STUDDED


CHLOE


DR. MARTENS

NICOLE RICHIE


MARY KATE OLSEN

TOPSHOP

BETSEY JOHNSON

CHRISTIAN LOUBOUTIN

COCO ROCHA

LOUBOUTIN IPAD CASE



CHRISTIAN LOUBOUTIN



Çivi ve zımba modası hız kesmiyor. Kim ne derse desin en sevdiğim tasarımlardan birisi de çivi ve zımbadır. Yarı asi hava veren çivi ve zımbaları kullanırken iyi dengelemeyi bilirseniz, gayet şık bir görünüm elde etmeniz kaçınılmaz. Biraz rocker, biraz barok bir tarz bu sezon hepimizi etkisi altına alacak…
2012-2013 Sonbahar Kış Modasına zımbalar son derece hakim… Deri eldivenler, çantalar, ayakkabı ve botlar, ceket ve paltolar, tshirtler… Kısacası modanın her alanında onları sık sık göreceğiz. Sarı, beyaz, bronz tonlarındaki zımba ve çivilerin mat ya da parlak tonlarıda mevcut.
Çivi ve zımbalar öyle eğlenceli süsler ki onları kulağınızdan ayaklarınıza kadar her yerde farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Her giysiye aniden öyle bir hava katıyorlar ki, belki de bende takıntı halin almalarının sebebi de budur.
Peki bu sezon hangi önde gelen markalar çivi ve zımbalara yer veriyor? Listede en başı zımbaları senelerdir en iyi kullanan Burberry Prorsum yer alıyor. Deri portföy çantalardan deri eldivenlere kadar çivi ve zımbalarla bizleri karşılıyor Burberry. Ondan sonra sırayı Balmain alıyor. Balmain’in baş tasarımcısı Olivier Rousteing bu sezonki kreasyonunda ünlü Faberge yumurtasından ilham aldı. Koleksiyonda işlenmiş deri yelek ve ceketlerde zımba çivileri çokça görüyoruz.
2012-13 Sonbahar/Kış koleksiyonunda Isabel Marant Uzak Batı’dan etkilenerek Calamity Jane havasını koleksiyonunda kullanmış. Çeşit çeşit kovboy gölekleri, işlemeli jeanler ve gömlekler, çivili mini elbiseler koleksiyonun ana parçalarını oluşturuyor.
Giorgio Armani’nin ikincil markası Emporio Armani de 2012-13 Sonbahar/Kış koleksiyonunda zımba ve çivilere sıkça yer veriyor. “Küçük Kış Çılgınlıkları” adını verdiği koleksiyonda Armani, çekiciliği ön planda tutmuş. Koleksiyonun ana damarını ise modern olmayı başaran klasik tarzda ceketler, kısa pantolonlar ve onlarla kombinlenen üzeri zımbalı deri eldivenler oluşturuyor.
Gucci de 2012-13 Sonbahar/Kış koleksiyonunda zımba çivileri kullanan favori markalarım arasında yer alıyor. 1880’lerin Art Nouveau akımından ilham alan ünlü moda evi çivileri özellikle kısa havacı deri ceketlerinde, çanta ve ayakkabılarda kullandı.
2012-13 Sonbahar/Kış koleksiyonunda Moschino çivi ve zımbayı zincirlerle birleştirerek ceket, çanta ve ayakkabılarda kullandı. Baş tasarımcı Rosella Jardini, hem askeri bir tarz hem de rocker duygusunu yakalamayı başarmış.
Çılgın tasarımcı Marc Jacobs bu sezon da çivilerden vazgeçmedi. Dickens romanlarından fırlamış bir karakterle bir sokak rocker’ını bir araya getiren Jacobs, ayakkabı, çanta ve deri giysilerde çivileri kullandı.
Hız kesmeyen çivi ve zımba modasından vazgeçmeyen diğer başlıca markalar arasında ayakkabi dendiğinde akla gelen ilk isim Christian Louboutin, Valentino, Guiseppe Zanotti, Mulberry, Miu Miu, Marc by Marc Jacobs, H&M, Steve Maden, Topshop, Zara yeralıyor. 

1 Yorum:

saat: 3 Mart 2013 12:36 , Blogger Pelin P.A. dedi ki...

Merhaba;
Tüm çivi ve zımba çeşitleri için blogumu ziyaret edebilirsiniz.
www.pelinizi.blogspot.com

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa