13.04.2017

2017 EV TRENDLERİ



Baharın gelmesiyle hepimizin içinde bir yenilenme, değişim rüzgarı esmeye başladı. Bu değişim rüzgarından evleriniz de yararlanmalı! Geride bıraktığımız 2016 senesinde moda haftalarında yeni gelecek senenin trendleri ve popüler renkleri belirlendiğinde iç mimarlar, trend tasarımcıları ve modacılar ev dekorasyonunda da benzer renk tonları ve aksesuarlardan etkilendiler ve karşımıza karşı konulmaz dekorasyon trendleri ortaya çıktı. 
Dekorasyonda 2017 trendleri belirlendi. Bu sene evlerde kişiye özel tasarımlar ve sıcak renklerle bezeniyor. Daha sade ve konforlu tasarımlar bu sezonun gözdelerinden...
Koyu maviler, baharat tonlu kırmızılar, limon yeşilleri 2017'de sık sık karşımıza çıkacak tonlar. Ancak öyle bir renk var ki baş tacı olacak gibi görünüyor. Dekorasyonda gece mavisi ve asker yeşiline veda ederken koyu yeşil evlerimizin baş köşesindeki yerini alacak.


TREND KUMAŞ: KADİFE
Kadife altın çağını yaşıyor! Tarih boyunca ihtişam simgesi olan kadife bu sezon yeniden evlerimize dönüyor. Perdelerden döşemelik kumaşlara, yastıklardan şık davetlerde masanızı süsleyecek örtülere kadifenin yumuşaklığını hissedeceksiniz. 






GRİ DRAMA
Gri her tonuyla 2016'da evlerimize girmişti. Ve güzel haber 2017'de de popülerliğini sürdürüyor. Özellikle fon duvarlar, salonunuzun ana aksesuarı olan koltuklarda, yemek masalarında tabaklarda, sunum aksesuarlarında, perdelerde, yatak odanızda olacak. Renklerin enerjisini dinginleştiren gri, diğer renklerle çok kolay uyum sağlar. Sezonun diğer favorileri pastel tonlar, mermer, bakır, pirinç, seramiklere en iyi zemini gri oluşturacak.  










PASTEL & MAT VE PARLAK UYUMU
Pastel tonlar bu sezon da varlığını koruyor. Beyaz, bej, soluk gri, deve tüyü ve blush pembesi halen güncel renk tonlarından.Pastel renklerin yükselişini, mat gri, yeşil, lacivertlerle daha da ortaya çıkarırken aynı zamanda metali parlak renklerle de kullanarak çeşitlendirmeye devam edeceğiz. 








YEŞİL VE TROPİKAL DESENLER
Yeşil her tonuyla çok moda!Limon yeşilinden zümrüt yeşiline her tonuyla evinize son derece seçkin ve hoş bir görünüm verecek. Parlak yeşil doğada olduğu gibi evlerimize de giriyor. Evinize tazelik, canlılık katacak yeşil rengi çok seveceksiniz. 
Bu senenin rengi yeşil, doğaya dönüşün bir temsili olarak ev dekorasyonunda da sıkça karşımıza çıkıyor. Dekorasyonda yeşilin nasıl kullanıldığını, siyah, beyaz ve hasırlarla nasıl kombinlendiğine çokça şahit olacağız. İsterseniz halıda tercih edin yeşili, ister duvarda.. Evinize son derece şık bir hava katacağından hiç şüpheniz olmasın. Vazolarda büyük dal yapraklar, yaprak desenli yastıklar, çerçeveler, tabaklar bu desenlerle dolu olacak. Ev dekorasyon trendlerinin moda şovlarından ilham aldığı herkes tarafından bilinir. Marc Jacobs, Prada, Emanuel Ungaro'nun koleksiyonlarında gördüğümüz tropikal desenleri artık evinizde rahatlıkla kullanabileceksiniz. Sade ve düz renklerdeki koltuklarınızın üzerine atacağınız tropikal desenli bir koltuk şalı yada yastıklar evinize anında farklı bir hava katacak. 











KELEBEK ETKİSİ
Baharın ve tazeliğin sembolü kelebekler 2017 ev dekorasyon trendlerinin vazgeçilmezlerinden... İnsana iyimserlik ve mutluluk katan bu desenden oluşan duvar kağıtları, masa örtüleri, yastıklar, nevresim takımları evinizdeki yerini almaya hazırlanıyor. Kelebekler artık yalnızca çocuk odalarında olmayacak, aksine tüm evi saracak. Chrisitian Lacroix'nın bu duvar kağıdı benim favorim. 







CHRISTIAN LACROIX

ESKİ VE YENİ BİRARADA

2017'de evleri tamamiyle antika parçalarla döşeme dönemi sona erdi. Eskiyle yeniyi estetik biçimde bir araya getirip evinizde harikalar yaratabilirsiniz. Çok yer kaplayan aşırı büyük eşyaları unutun. Evinizde size boş alan yaratacak, özel tasarlanmış parçalar edinip alanınızı fonksiyonel olarak kullanmış olursunuz. 




ODALARA MÜCEVHER IŞILTISI YAYILSIN
2017 Ev Dekorasyon trendlerinden bir diğeri de mücevher tonlarının son derece moda oluşu.. Koyu mücevher renklerinden zümrüt yeşili, ametist, yakut, safir tonları inanılmaz revaçta. 







KALPLERE VUR BİR ZIMBA
Zımbalı aksesuarlar da bu sezonun olmazsa olmazlarından. Sandıklar, koltuklar, puflar, yatak başlıkları, aydınlatmalarda zımbalı modellere sıkça rastlayacağız. 


BRONZ, ALTIN VE PİRİNÇ
Endüstriyel görünümlü mat metal yüzeyler artık tarih oldu. 2017 dekorasyon trendlerinde özellikle mutfaklarda parlak, sıcak metaller moda. Bronz ve altın tonları evinize sımsıcak bir hava katıcak. Bronz obje ve aksesuarları evinizin hangi köşesinde kullanırsanız kullanın, o ortamı anında ısıtır. Aydınlatmalarda, aksesuarlarda, vazolardan mutfak eşyalarına bronz evinize şıklık katacak. Pirinç özellikle mermer ile bir araya geldiğinde evinizde harikalar yaratacak. Son derece natürel ve temiz olan mermer ile endüstriyel, sert ve çekici olan pirinçin birleşimini mutfaklarda ve banyolarda sıkça göreceğiz. 











GEOMETRİK DESENLERLE TANIŞIN
Geometrik desenlerle ilk olarak eski çağ dönemlerinde Afrika ve Asya kültürlerinden tanışsak da onları modernleştirerek gündelik hayatımıza kolayca dahil ettik. Basit çizgiler, geometrik şekiller, üçgenlere evinizde yer açın. Birbirinden çok farklı desenleri bir arada kullanmak 2017'de çok moda. Etnik desenler ile zikzaklar, çiçekli desenler ile geometrik desenleri gönül rahatlığıyla bir araya getirebilirsiniz. 



MERMER
Mermer bu sezon ev dekorasyonunda son derece önem kazandı. Mutfak tezgahından banyoya, evinizin antresinden koridora kadar mermeri heryerde sıkça göreceğiz. Duvarlardan yere kadar mermer döşeli evler görmeye hazır mısınız? Evlerimizde kullandığımız aksesuarlarda da mermer hızla yaygınlaştı.. Sunum tabaklarından kesme tahtalarına, banyo aksesuarlarında mermere sıkça rastlıyoruz. 





YENİ SİYAH:LACİVERT
Evinizde mutfak dolaplarınızı mı değiştirmek istiyorsunuz? Ya da koltuklarınızın renginden mi memnun değilsiniz? O halde lacivert ile tanışmanın tam zamanı. Çünkü lacivert artık yeni siyah!








ARTİSAN ÇİZGİLER
Tasarımcılar 2017 ev dekorasyonunda artisan, el yapımı ürünlere yer verdiler. El yapımı cam vazolar, süt beyaz ve kemik rengi objeler önem kazandı. İlginç tasarımlara sahip aydınlatmalar da bu kategorideki yerini aldı. Aydınlatmaların evimizin baş aksesuarlarından olduğunu unutmayın. Eşsiz tasarım zevkinizi yansıtan bu aydınlatmalar ilginç tasarımlardan oluştuğunda yemek masanız kendini daha da çok gösterecek.