22.07.2012

GELMİŞ GEÇMİŞ EN SEKSİ KEDİ KADINLAR




Kedikadın kostümler arasında her zaman en popüler olanıdır. Eğlenceli, seksidir. Filmlerin, süper kahramanların ve kötü kadınlar olmak üzere tüm kostüm temalarıyla uyan bu kediyi birçok farklı kostüm içinde TV ve sinemalarda büyük bir zevkle izliyoruz. Özellikle de Batman serilerinde…Pekii kimdi bu kedi kadınlar? Gelin hatırlayalım…



İlk kedi kadını 1960’larda Julie Newmar canlandırdı. Adam West tv versiyonunda bu seksi kedi kadın, siyah kedi kostümü, kedi kulakları ve bronz bir kemerle karşımızdaydı.


Michelle Pfeiffer ise 1992 yılında “Batman Returns” filmindeki rolüyle karşımıza çıkan ikinci kedi kadın oldu. Onun kostümü son derece seksi, vinil ve birçok büyük dikişlerle süslüydü. Filmde Michelle; izole bir kadın olan Selina Kyle’ı canlandırdı. Patronu Max Shreck tarafından camdan itilerek öldürülmeye çalışılınca deliren Selina, bir grup kedi tarafından uyandırılınca süper güçlere sahip olan vahşi bir süper kahraman Kedi Kadın’a dönüştü.











Beyaz perdede karşımıza çıkan üçüncü Kedi Kadın Halle Berry’di. 2004 yılındaki Batman filmde çok daha dobra bir karakter izledik. Halle Berry’nin kostümü deri sütyen, uzun deri eldivenler, dar vücuda oturan deri pantolon ve deri maskeden oluşuyordu.













Vee karşımızda şimdilik son Kedi Kadın Anne Hathaway… Geçtiğimiz aylarda çekimi tamamlanan ve yurtdışında vizyona giren 2012 Batman serisi “Dark Knight Rises”da Anne; selina Kyle’ı canlandırdı. Rolünü şimdiye kadar ki en çok fiziksel güç gerektiren rolü olarak tanımlayan güzel oyuncu, özellikle kostümünü giymekte oldukça zorlandığını belirtti. Rol icabı güçlü olmak için haftanın 5 günü fiziksel egzersiz yapan Hathaway’in kostümü en eski kedi kadın versiyonlarını andırıyor. Tüm vücudunu saran kedi kostümü bizi 60’lardaki Adam West TV Batman serisine götürüyor. Kedi Kadın başlığının yerine kimliğini gizlemek için yine siyah bir maske takıyor. Anne Hathaway’in başrolleri Morgan Freeman, Christian Bale, Gary Oldman, Marion Cotillard, Liam Neeson gibi seçkin isimlerle paylaştığı Batman: Dark Knight Rises 27 Temmuz 2012 tarihinde ülkemizde vizyonda olacak.

21.07.2012

YEDİ ADIMDA STİL SAHİBİ OLUN!







 Atherton






Moda endüstrisine 30 yılını veren, kraliyet üyelerinden Hollywood ünlülerine kadar birçok seçkin isimi giydiren Michael Kors’tan 7 Adımda Stil Sahibi Olmanın yolunu siz de öğrenmek istemez misiniz? Geçtiğimiz yıllarda ülkemizde de ilk mağazasını açan Kors’un o benzersiz koleksiyonlarına ulaşmak artık çok daha kolay. Ama gelin önce Kors’u kısaca tanıyalım:
 Michael Kors 1959 Long Island doğumlu. Moda tasarımcılığı üzerine Fashion Institude of Technology’de eğitim aldı. Ününü şık, klasik ve lüks olduğu kadar rahat olan koleksiyonlarına borçlu. Kendi adını taşıyan ilk koleksiyonunu 1981 yılında Saks Fifth Avenue ve Bergdorf Goodman’da sergileyen başarılı modacı 19 yaşında ilk eskizlerini çizmeye başlamış. CFDA’den Yılın En İyi Kadın Koleksiyon Tasarımcısı ve En İyi Erkek Kolesiyon Tasarımcısı seçildi. 1997’de ilk kadın hazır giyim tasarımcısı ünvanını aldı. 30 senelik modayla iç içe geçen dönemde biz bayanlara vereceği en büyük tavsiye ise şu: “İçnde kendinizi rahat hissetmediğiniz bir giysiyi asla satın almayın.” 
Kadın ve erkek hazır giyim, çanta, saat, gözlük, kozmetik ve parfümden oluşan eşsiz koleksiyonlar hazırlayan Michael Kors’tan Stil Sahibi Olmanın 7 Kuralı:

1) Özel bir gece için kusursuz mu görünmek istiyorsunuz? Öncelikle genel görünümünüzün tamamen uygun olup olmadığını baştan kontrol edin. Saçınız, ayakkabınız ve çantanız elbisenizle tam bir uyum içinde olsun.


2) Gardırobunuzda gerçekten sevdiğiniz ve üzerinizde güzel durduğundan emin olduğunuz giysileri bulundurun. Böylece bugün ne giysem, şu bluz üzerimde nasıl duracak derdine son vermiş olursunuz.


3) Kaliteli bir giysi kesinlikle pahalı olmalıdır düşüncesini unutun. İyi tasarlanmış kıyafetleri heryerde bulabilirsiniz illa bütçenizi aşan markalara yönelmeyin.


4) Mutlaka ünlü bir ismin kreasyonundan bir parçanız olsun. Bu şık görünmenin en klasik yöntemidir. Bir bot, çanta ya da güneş gözlüğü alıp ardından bunu herşeyle kullanın.


5) Hazır aldığınız giysileri terzinizde üzerinize tam oturur hale getirin.


6) Gündelik hayatınızda giydiğiniz kıyafetlere para harcayın. Son moda kıyafetleri bulup ucuza satın alın. Sadece dış görünüşünüzü değiştirecek son moda ürün için savurganlık yapın. Bu harika bir ceket ya da olağan üstü bir kemer olabilir.

7) Son olarak tüm kuralları unutun! Sevdiğiniz tüm kıyafetleri ortaya çıkartın ve onları giymeye devam edin. Ne olduğu hiç önemli değil 
PS: 2007 senesinde aldığım Michael Kors imzalı mayomu halen seve seve giyiyorum ;)



14.07.2012

TAKI MANIA: DİĞER ADIYLA TAKI ÇILGINLIĞI


FAVORİMMMMM


Takı çılgınlığı bu sezon da devam ederken 2012 ilkbahar yazının en gözde aksesuarı hiç şüphesiz ki bileklikler… Kolyelerinizi bir kenara asın hanımlar! Bu sezon bileklik çılgınlığı konuşuluyor. Arm Party adıyla dünyaca bilinen bu çılgınlık Türkiye’de aldı başını gitti. Sizde benim gibi bir takı tutkunuysanız bunlara bayılacaksınız! Kıyafetinize göre kombin edebileceğiniz birbirinden şık bileklikler her renkte taşlı, zincirli, boncuklu, zımbalı, deri, hatta ve hatta ipli bile olabilir.








Sayısı mı? O size kalmış. Sınır sizsiniz…. Ben bu sıralar her ne kadar deri bilekliklere kafayı takmış olsam da yazın en kolay kullanılanlar taşlı ve ipe dizili olanlar.














TRIWA saatle de bileklikler bir başka güzel

KAPI DEYİP GEÇME!

Siz de benim gibi eski kapı hayranı mısınız? Güveni simgeleyen kapılar eski zamanlardan bu yana bir çok motif ve renklerle süslenmiş. Aydınlığa açılan kapılar huzur verir insana.Türk toplumu olarak misafirlere kapımız her zaman açıktır öyle değil mi?Bizans ve Osmanlı dönemlerinde İstanbul’u çevreleyen Marmara, Haliç ve kara surlarındaki kapılar, sabah saatlerinde açılır, akşam kapatılırdı. Kentte yıllarca hizmet veren tarihi kapıların birçoğu günümüze kadar ayakta kalamazken, bazıları bulunduğu bölgeye verdiği isimle yaşamaya devam ediyor. Adı yaşanan bir olay sonrasında oluşan ve bir dönem yoğun olarak kullanılan, günümüzde ise sadece tarih kitaplarında anılan kapılar, İstanbul'un görülmesi gereken yerlerin de başında geliyor.

İstanbul surlarında 50 kapı ve 300 burç vardır ve bir kısmı kaybolmuştur. Surlar boyunca anakapı ve yankapılar vardır. Ana caddelerin geçtiği Topkapı ve Edirnekapı dışındaki kapılar yan yana iki arabanın geçemeyeceği kadar dardır. Bu kapıların mermer kaplı içleri, ahşap kapıları vardı. Sur üstüne çıkmak için yapılmış merdivenler kapıların iç tarafında sağda ve soldadır. Kapı duvarları içindeki boşluklarda, anakapının kapatılmasında kullanılan demirkapı veya parmaklıklar bulunurdu. Ayrıca anakapıların bazılarında bir dışkapı olurdu. Bunların birçoğu tarihte kaybolmuştur.
FATİH CAMİİ KAPI MOTİFİ



Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalan bazı kapılar üzerinde kitabeler durmaktadır.2 kanatlı Anadolu kapıları.. Tek kapı açıldığında insanlar girer içeri. Eğer iki kapı da açıksa hayvanlar evin avlusuna alınır ya da düğün derneklerde kalabalık topluluklar içeri alınır. Kapılar mekanın önemini yansıtır. Camii kapıları; insanın yüce olana saygısını yansıtır.
Yemen Kapısı: eski şehirden yeni şehire geçiş sağlar.İran’da kapının farklı bir değeri vardır.

FATİH CAMİİ

SULTAN AHMET CAMİİ

Günümüzde ise yıkılan evlerin kapıları antikacılarda onları satın alacak sahiplerini bekliyor... Kimi koleksisoncular onları toplarken tıpkı benim ailem gibi kapı meraklıları da onları Çukurcuma ve Horhor'dan alıp orta sehpası ya da masa yapıyor. Bodrum merkezde Marina Vista Otel'in lobisindeki duvara yaslanmış eski kapı ise ortama ayrı bir hava katmış.
 BODRUM'DA ESKİ BİR KİLİSE KAPISI

MARİNA VİSTA HOTEL LOBİSİ
SAFRANBOLU EVLERİ




DOLMABAHÇE SARAYI



GOTİK KEMERLİ KAPI


SAFRANBOLU
Safranbolu evlerinde kapıların kulağı vardır. Kapının içinde açılan ikinci kapıdır adeta.